Thursday, September 27, 2012

Dag 4: Guld!

Idag var det dags för den andra och sista tävlingsdagen. Klockan 9.00 började den (fast med lite försening förstås), och nu var det dags för svenskarna att visa vad de går för.

De två första timmarna (av totalt 5 timmars tävlingstid) såg vi återigen inte många inskickningar från svenskarna. Simon befann sig på en silverplats, Johan och Mårten på bronsplats, och Anton precis nedanför bronsplats.

Tids nog började lite inskickningar trilla in från svenskarna, där de plockade lite delpoäng här och där, och såg ut att förstärka sina positioner något. Däremot såg vi inte, på ett bra tag, några inskickningar från vår högst rankade - Simon.

Efter ungefär tre timmars tävlingstid så såg vi att Simon började submitta på det tredje problemet, Tournament. Dock gav hans första inskickningar totalt 0 poäng. Efter några försök förvandlades detta snabbt till 100 poäng, och Simon hoppade upp mycket nära guldplats. Kort därefter såg vi Simon skicka in ytterligare en inskickning som gav 100 poäng, på det andra problemet. En enkel bredden först-sökning räckte därefter för att säkra guldet, Sveriges första IOI-guld sedan 2003.

Vinnaren av turneringen blev Johnny Ho, som lyckades slå den tidigare vinnaren Gennady. Gennady hade inte lyckats ta full poäng i första omgången, och Johnny lyckades ta full poäng på alla problem.

Vinnaren Johnny Ho blir intervjuad.

Simon och Fredrik diskuterar.


Den svenska delegationen analyserar tävlingen.


Simon spanar in sin 17:e-plats.

Announcement från arrangörerna efter tävlingen.

De tävlande precis efter tävlingens slut.

Problem finns på http://www.ioi2012.org/competition/tasks/, resultat på http://carp.di.unipi.it/.

2 comments:

  1. Härligt att Pippi inte är ensam om sina guldpengar! Nog kan ni väl skramla med medaljerna och skänka lite guldlockar till Arash också, så kanske han förnyar sitt löfte om färgad kalufs om vi bärgar två guld nästa år.

    /pappa Lars

    ReplyDelete