Monday, September 24, 2012

Dag 1: Träningssession

Klockan 06 ringde väckarklockan. Trots att det var mitt i natten så fick vi tvinga oss upp, frukosten skulle börja serveras strax, hade vi fått höra. Till vår besvikelse så öppnade inte restaurangen förrän klockan sju. En extra timmes sömn hade varit trevligt, men nåväl.

Efter frukost åkte alla deltagare iväg till konferensanläggningen där tävlingen ska äga rum på tisdagen. Där fick vi titta på en fin öppningsceremoni med pianister, lokala politiker och annat kul. 

Den svenska delegationen vid IOI. Från vänster: Johan Sannemo, Magnus Jedvert, Oskar Werkelin Ahlin, Anton Grensjö,  Mårten Wiman, Simon Lindholm.


Entréhallen till konferensanläggningen.

Hiss som maximalt kan hantera 17 kilo. Härligt kollektivt fniss när den svenska delegationen fick syn på detta.

Konferensanläggningen.
Sven tittar nyfiket ut genom Johans ryggsäcksöppning.

Repetition av binärindexerade träd, i väntan på träningsomgångens start.
Simon, Anton, Sarah (vår guide) och Johan på väg mot träningsanläggningen.
Efter en italiensk lunchbuffé bestående av mest pasta, pizza och andra tilltugg så var det dags för träningsomgångens start. Träningsomgången är till för att deltagarna ska få koll på att utrustningen och miljön fungerar som de förväntar sig, och även att arrangörernas system fungerar som deltagarna förväntar sig. Efter träningsomgången hålls ett kort möte där lagledarna från varje land pratar igenom hur träningsomgången gick, för att göra upplevelsen för de tävlande så bra som möjligt.

Träning i full gång.

Simon kollar att allt är som det ska...


Sven hjälpte Johan att komma igång.


Magnus tränade också, men på något annat.


Simon försöker orsaka ett väldigt annorlunda kompileringsfel.

Simons kod, som gjorde att domarens kompilator fick slut på virtuellt minne.
 Alla i det svenska laget uppnådde maximala 300 poäng på träningsomgången. Imorgon förmiddag är den första tävlingsomgången, som alla kan följa live på IOIs hemsida. Jag kanske lägger upp en länk till detta när jag själv tar reda på var resultat finns. Heja Sverige!

Mot kvällen klarnade det upp, och vi fick njuta en del av den norditalienska naturen.


No comments:

Post a Comment